tips uitbesteden marketing

5 (+1) tips bij het uitbesteden van je marketing

Het uitbesteden van je marketing zonde van je geld? Zeker niet! Als je je marketing op orde hebt, zijn al jouw uitingen in één lijn met elkaar. Dat levert tevreden klanten, enthousiaste medewerkers en nieuwsgierige sollicitanten op. Met het uitbesteden van je marketing houd jij tijd over voor de zaken waar jij goed in bent.

het uitbesteden van je marketing

Het uitbesteden van je marketing: waarom eigenlijk? [5 voordelen]

Tijd maken voor je marketing. We weten het, het is niet eenvoudig. Je komt al tijd tekort om het ‘gewone’ werk te doen. Laat staan ook nog eens je marketing erbij op te pakken. Toch is het de moeite waard om er tijd en energie in te steken. Want heb je je marketing op orde, dan zorgt dat voor tevreden, enthousiaste en nieuwsgierige klanten, medewerkers én sollicitanten!

end-to-endmarketing

End-to-endmarketing: hoe maak je je Why-strategie concreet?

Jenga, je kent het wel. Zodra je een bouwsteen uit de toren trekt, wordt die instabieler. En wordt het bouwen moeilijker. Dat geldt ook voor de marketing van jouw organisatie. De oplossing? Zorg dat er geen gaten in je toren zitten. Marketing van kop tot teen noemen we dat. Daar kun je op voortbouwen.

Ontdekken van je Why, How en What

7 tips om je Why, How en What te ontdekken

Waarom zijn jouw klanten jouw klanten? Omdat je fantastische producten verkoopt? Wat ons betreft niet. Het draait namelijk dan om de What en niet om de Why. En dat terwijl organisaties die antwoord geven vanuit de Why vaak succesvoller zijn. Eerder schreven we al over de Why als merkstrategie. De theorie staat als een huis, maar hoe ontdek je nu de Why van jouw organisatie? En hoe zit het dan met de How en de What?

Why als merkstrategie

Waarom de Why veel voordelen heeft als merkstrategie

Ondertussen is dit model niet meer weg te denken in de wereld van communicatie en marketing: de Golden Circle van Simon Sinek. Een prachtige theorie. En heel voordelig voor jouw organisatie. Omdat organisaties die werken met de Golden Circle inspirerend zijn. Voor zowel klanten als medewerkers. Zo bereik je meer succes. Maar hoe zat het ook alweer?

Emotie in je marketing

Emotie in je marketing – soft gedoe of keihard nodig?

Tijdens gesprekken met klanten over content en marketing laat ik regelmatig het woord ‘emotie’ vallen. Dan wordt het meestal stil en krijg ik een meewarige of niet-begrijpende blik. Want marketing gaat toch over producten en diensten? Daar hoort toch geen ‘soft gedoe’ bij?

Marketing van kop tot teen – echte stappen zetten met end-to-end marketing

Marketing van kop tot teen – echte stappen zetten met end-to-end marketing

Door je hele marketing op één lijn te brengen, maak je je marketing een stuk effectiever. Daarbij gaat het niet alleen om het proces van strategie tot realisatie, maar ook om de onderlinge verbinding van de details. Als alles klopt, van kop tot teen, kom je veel sneller vooruit. Hoe krijg je meer impact met dezelfde marketinginspanningen?

Contentstrategie

Waarom content zonder strategie nooit king wordt

Krachtige content werkt, absoluut. Maar zonder heldere strategie verzandt al die mooie content al snel in een wirwar van boodschappen, waardoor de ontvanger de draad kwijtraakt. En jij je doelen niet bereikt. De 3 valkuilen van content zonder strategie.

Hoe bouw je een spinnenweb met je contentmarketing?

Hoe bouw je een spinnenweb met je contentmarketing?

Een spinnenweb van content brengt veel voordelen. Het triggert je doelgroep, verbetert de vindbaarheid en verhoogt de conversie op je website. Hoog tijd dus om zo’n web in je contentmarketing aan te brengen en klanten of kandidaten te gaan vangen. Maar hoe doe je dat goed? 7 stappen om als een spin te gaan weven.

Wat is een spinnenweb van content?

Vang je klant in een spinnenweb van content

Met een grote schoonmaak begin je vaak met het weghalen van alle spinrag. Maar eigenlijk moet je juist spinnenwebben bouwen. Met een goed doordacht web van content bereik je je doelgroepen slimmer en beter. Dat geldt voor prospects, klanten én voor kandidaten. Maar wat is dat eigenlijk, zo’n online spinnenweb? En waarom werkt het zo goed?