Whitepaper tips duurzaamheidsverslag

7 tips bij het opstellen van je duurzaamheidsverslag

Het duurzaamheidsverslag is flink in opkomst. Of het nu gaat om een aanvulling op het jaarverslag of een losstaand verslag, steeds meer organisaties communiceren over ESG (Environment, Social, Governance). Zeker met de aankomende CSRD-wetgeving, de nieuwe Europese wetgeving waar steeds meer bedrijven aan moeten gaan voldoen. Maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat het verslag je merk versterkt? Ontdek onze best practices voor een aansprekend rapport.

De kracht van kennis

Het delen van de expertise rondom jouw dienstverlening is een krachtige manier om klanten naar je toe te trekken. Mensen zijn steeds minder geïnteresseerd in ‘verkoopverhalen’, en steeds meer in echte inhoud. Zet jij de kracht van kennis al voldoende in?

Recyclen van je content? Doen!

Recyclen van materialen: het is een hot topic. Maar ook voor je campagnes kun je dit principe hanteren. Dat scheelt je veel tijd en effort in je contentmarketing. Hoe je dat handig doet? Ontdek de 3 stappen om je content te recyclen.

Rolling forecasting marketingplan

Rolling forecast voor je marketingplannen

De hectiek van elke dag, met veel deadlines en nieuwe ideeën om nog meer op te vallen. Herkenbaar? Marketing is nu eenmaal een dynamisch vakgebied. Voeg daarbij de continu veranderende wereld om ons heen, en het is geen wonder dat veel bedrijven het lastig vinden om hun marketingplannen relevant en op koers te houden. Wat kunnen we afkijken van finance afdelingen? En kun je het ‘rolling forecasting’-principe ook toe passen op jouw marketingplannen?

voorkom vertraging marketing

De lessen van Schiphol – hoe voorkom je vertraging in je marketing?

We zien allemaal de situatie op Schiphol: lange rijen en vluchten die geannuleerd worden. En eigenlijk allemaal ontstaan door maar een paar knelpunten. Wat kun je hiervan leren voor jouw marketingprocessen? Wat kun jij nu aanpakken, zodat er geen knelpunten in jouw marketing ontstaan?

7 tips voor succesvolle recruiting

Uitverkocht? 7 tips voor succesvolle recruiting

Je sollicitant is ook maar een mens. Iemand die op de juiste manier benaderd wil worden. ‘Uitverkocht’ klinkt dus misschien wat gek. Maar het is wel wat er bij veel bedrijven speelt. Goede mensen zijn schaars. Dus hoe trek je ze dan toch naar je toe? 7 tips voor succesvolle recruiting.

Van Blue Monday naar Yellow Fun day – Hoe haal je je marketingdoelen in 2022?

Blue Monday: de meest deprimerende dag van het jaar. Waarom dit volgens wetenschappers zo is? Een van de redenen is dat dit het moment is dat mensen zich realiseren dat zij hun goede voornemens niet gaan volhouden. Na de jaarwisseling met Dry Januari gestart? Een abonnement op de sportschool genomen? Grote kans dat je daar inmiddels minder enthousiast over bent.

5 tips om van je case een superheld te maken

5 tips om meer uit je reference cases te halen

Of je het nu een testimonial, klantverhaal, praktijkervaring of reference case noemt – cases zijn de superhelden van je marketingcampagnes. Oprecht, supersterk en multi-inzetbaar. Eigenlijk kun je niet zonder. Maar hoe haal je nu nog meer superkrachten uit je cases? We delen 5 tips uit de praktijk.

Originele contentmarketing

No pain, no gain – 5 tips voor originele contentmarketing

“Beter goed gejat dan slecht bedacht” is het spreekwoord. Wij zijn het daar absoluut niet mee eens. Want door al dat ‘lenen’ van ideeën, gaat alle content binnen jouw branche op elkaar lijken. En daardoor valt jouw content – hoe mooi ook – al snel niet meer op. Effectieve marketing vraagt om originele contentmarketing.

marketingtrends 2021 op slippers

3 marketingtrends in 2021 om op je teenslippers over na te denken

De manier waarop we werken, of beter gezegd waar we werken, is enorm aan het veranderen. Remote online samenwerken is – noodgedwongen – overal doorgedrongen. En ook als we elkaar straks weer volop ‘live’ kunnen ontmoeten, blijft remote werken een grote component. Wat betekent dat voor jouw klanten, jouw marketingstrategie en je content? En welke kansen biedt dat?