Duurzamer worden is een belangrijk doel voor Borr Drilling. De ambitie is om binnen de offshore boorgemeenschap leidend te zijn​​ op het gebied van duurzaamheid. Voor de komende jaren is dan ook een roadmap opgesteld met verschillende belangrijke initiatieven.

Het creëren van een visueel aantrekkelijk duurzaamheidsverslag, met een duidelijke boodschap, is de eerste stap in deze route naar duurzaamheid. Tot 2018 maakte het duurzaamheidsverslag van Borr Drilling deel uit van het jaarlijks financieel verslag. Omdat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zo’n belangrijk onderwerp is voor Borr Drilling en haar stakeholders, was het doel voor 2019 om een ​losstaand, aantrekkelijk duurzaamheidsverslag te maken. Met dit nieuwe rapport wil het bedrijf haar stakeholders betrekken bij de duurzaamheidsambities en resultaten. Ook in 2020 zet Borr Drilling deze ontwikkeling door.

Benieuwd naar het rapport? Bekijk het complete duurzaamheidsverslag voor 2019 en het complete duurzaamheidsverslag voor 2020.

“Ik wist wat ik wilde zeggen, maar ik wist niet hoe ik het moest presenteren.”

Mark Masterson – sustainability manager Borr Drilling

Strategische kick-off & stakeholderanalyse

Om de MVO-onderwerpen te bepalen die voor Borr Drilling relevant zijn, start het project met een strategische kick-off en stakeholderanalyse workshop in Londen. Deze strategische workshop met het senior management van Borr Drilling levert input voor het rapport en geeft inzicht in elementen voor de duurzaamheidsroadmap voor de komende jaren.

“Ik wist wat ik wilde zeggen, maar ik wist niet hoe ik het moest presenteren,” zegt Mark Masterson, sustainability manager bij Borr Drilling. “Met de stakeholder workshops en report designsessies hebben Intire en Springfish ons begeleid naar een ​​heel professioneel duurzaamheidsverslag dat onze verwachtingen overtreft.”

Springfish en haar zusterbedrijf Intire werken nauw samen tijdens het project. “Sustainability reporting vraagt om expertise uit een breed scala aan disciplines. De sustainability consultants van Intire hebben diepgaande kennis van duurzaamheid en integratie, terwijl de experts van Springfish zich juist richten op communicatie en design,” legt Wesley Schulte van Intire uit.

Een aansprekend duurzaamheidsrapport creëren

Om de doelgroepen goed aan te spreken, is het belangrijk dat het duurzaamheidsrapport de onderwerpen bevat die relevant zijn voor de stakeholders. Het contentplan voor het rapport is dan ook gebaseerd op de resultaten van de strategische workshop. “De stakeholderanalyse is essentieel om ervoor te zorgen dat alle belangrijke onderwerpen voor de stakeholders in het rapport worden meegenomen. Op basis van deze analyse laat het contentplan zien welke onderwerpen in het ontwerp moeten worden uitgelicht,” zegt Danielle Gruijs van Springfish.

 

Uit de analyse blijkt dat de stakeholders geïnteresseerd zijn in verschillende duurzaamheidsaspecten. Het contentplan bevat dan ook een apart hoofdstuk per duurzaamheidsonderwerp. “Ik ben blij dat het rapport uit verschillende secties bestaat; niet alleen ‘environment’, maar ook ‘people’, ‘safety’ en ‘governance’. Deze bredere benadering van duurzaamheid is wat we intern graag willen promoten,” zegt Mark.

Het eerste duurzaamheidsverslag uit 2019 wordt benut om de rapportagestructuur de komende jaren steeds verder uit te breiden. “Om het project efficiënt en effectief te houden, hanteren we een pragmatische aanpak,” zegt Jacqueline Wissing van Springfish. “Zo is het ontwerp voor 2019 gebaseerd op een uitbreiding van de bestaande huisstijl. Voor het rapport over 2020 hebben we op dit ontwerp voortgebouwd.”

“Onze investeerders willen weten waar Borr staat op het gebied van duurzaamheid. Ons duurzaamheidsrapport brengt deze boodschap duidelijk over.”

Magnus Vaaler – CFO Borr Drilling

Investeerders betrekken bij duurzaamheid

Het duurzaamheidsverslag is gepubliceerd op de website van Borr Drilling en aan het persbericht met de financiële resultaten toegevoegd. “Onze investeerders willen weten waar Borr staat op het gebied van duurzaamheid. Ons duurzaamheidsrapport brengt deze boodschap duidelijk over,” zegt Magnus Vaaler, CFO bij Borr Drilling.

Het internationale bedrijf is enthousiast over de resultaten. “Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van het eindrapport. De focus, lay-out en opzet van het rapport zijn goed, evenals het niveau van wat is opgenomen. Het rapport is gedetailleerd, met duidelijke elementen en mooi aangevuld met een goede grafische ondersteuning van wat we wilden communiceren,” zegt Thomas Brun Sunde, QHSE directeur bij Borr Drilling.

Het rapport is nog maar de eerste stap in de duurzaamheidsreis van het bedrijf. Thomas: “Intire en Springfish hebben ons door het hele proces geholpen. Deze aanpak resulteerde in een duurzaamheidsverslag dat boeiend en visueel opvallend is, en een duidelijk inzicht in de onderwerpen die van belang zijn voor onze stakeholders. Het rapport biedt onze medewerkers en stakeholders duidelijke informatie over onze duurzaamheidsprestaties en -ambities. ”

Roadmap naar duurzaamheid

De roadmap met de belangrijkste initiatieven voor de komende jaren is duidelijk en opgenomen in het rapport. Het bedrijf gelooft sterk in haar duurzaamheidsambities. Mark: “Elementen zoals de veiligheids- en milieuprocedures zijn volledig geïntegreerd in onze operationele procedures.”

Download de whitepaper

Ook aan de slag met je duurzaamheidsverslag? Vul hieronder je gegevens in en download het artikel ‘7 tips voor het opstellen van je duurzaamheidsverslag’.

Wil jij ook een aansprekend duurzaamheidsverslag voor jouw organisatie?

Dat pakken we graag samen met jou op. Daarbij werken we nauw samen met onze zusterorganisatie Intire, gespecialiseerd in sustainability reporting. Nieuwsgierig hoe onze pragmatische aanpak snel tot een aansprekend resultaat leidt? Neem contact op met Danielle en ontdek de mogelijkheden.